Aktuális

Ma csak a jókedv segít: hideggel jön az eső

Mindenki törekedjen a jó kedélyállapotra, az időjárásra ugyanis ma nem számíthatunk.

Pénteki időjárásSajnos időjárás kapcsán péntekre semmi jó hírrel nem tudunk szolgálni, depressziógyanús állapotok lesznek: bár a középső és keleti területeken még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ám fokozatosan ott is megnövekszik a felhőzet, helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat.

A keleti–délkeleti szél is megélénkül, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 13 és 17 fok között várható. Ez estére zuhanni kezd, késő estére 5 fokra is lehűlhet a levegő – a kevésbé felhős északkeleti tájakon lesz a hidegebb. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között, északkeleten 0 és +3 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben -1, -2 fok is lehet. Az előttünk álló éjszakán északkeleten egy-egy helyen talaj menti fagyra, az Északi-középhegység völgyeiben pedig sűrű ködre kell számítani.

Bár front nem vonul át felettünk, azonban magasban zajló pár fokos melegedés miatt az erre fokozottan érzékenyeknél a gyenge melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek. A fejfájás, migrén, fáradékonyság, alvási zavarok hátterében időjárási okok is meghúzódhatnak – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top