Aktuális

Van értelme a szombati munkának?

Vajon a szombati munkavégzés mennyire hatékony?

Nincs értelme a szombati munkának?A megkérdezett vállalkozások 71 százalékánál a szombati munkavégzés minimális létszámmal folyik, érdemi, az üzletmenetet elősegítő tevékenység alig történik. Különösen igaz ez a külföldi tulajdonú cégekre – áll a Banknegyed Vállalkozói Központ elemzésében.

Sok vállalkozásnál a dolgozókat jellemzően 13-14 óra körül hazaengedik, mindössze 11 százalék volt azok aránya, ahol az irodában kell tölteni a teljes munkaidőt. A cégek 78 százalékánál arról számoltak be, hogy ezeken a napokon – az ügyfélforgalmat kezelő területek kivételével – inkább csak háttér-, adminisztratív jellegű munka folyik, többnyire a vezetők távollétében.

A felméréshez kapcsolódó személyes, interjú jellegű beszélgetések során kiderült: a megkérdezettek 31 százaléka úgy véli, a szombati munkavégzésnek nagyobb a működési költsége, mint az üzleti haszna, így a dolgozókat inkább kötelező szabadságra küldik. Ez a megoldás főleg a kis- és középvállalkozásokra jellemző. A nem kiskereskedelmi területen működő, jórészt szolgáltatócégek csak rövidített nyitva tartással üzemelnek. A cikk folytatását itt találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top