Aktuális

Ez a pécsi lakatok titka?

Előkerült egy pécsi hölgy, aki azt állítja, ő tette rá az első lakatot a szerelmesek lakatfalára. Akkor még nem szerelemből.

Kiderült a pécsi lakatfal titka, állítja a bama.hu, miután megszólaltattak egy hölgyet, aki azt mondja, ő helyezte el az első lakatot a rácsokra. Mostanában szerelmespárok lakatolnak itt, és igazi turistalátványosság lett belőle, de arról, hogyan kezdődött az egész, csak legendák keringnek. Az egyik szerint a 70-es években egy közeli középiskola végzős diákjai hagyták itt a szekrényeik kulcsát érettségi után.

Tele a lakatfal forrás: Wikipédia
Tele a lakatfal Forrás: Wikipédia

Andor Imréné hosszan mesél arról, hogyan keveredtek Pécsre a férjével, aki először csak ideiglenesen költözött a munkája miatt a városba Békéscsabáról. Végül annyira beleszerettek a környékbe, hogy elhatározták, végleg letelepednek ott. Bár először csak egy kis viskót tudtak megvenni szőlővel, boldogok voltak, hogy végre kicsit pécsinek érezhetik magukat.

A lakat kötötte Pécshez

Amíg a férje munkában volt, ő az utcákat

Ez a pécsi lakatok titka?

járta, és ekkor fedezte fel a kerítést, amit ma már lakatok borítanak. „Ahogy megláttam, rögtön az jutott eszembe, hogy én bizony felteszek ide egy lakatot – mondja. – Két okból is: hogy legyen valamim Pécsett akkor is, ha elmegyek innen, illetve hogy mindenképpen visszajöjjek ebbe a városba. Azt is akartam, hogy lakat bizonyítsa: ide vagyok én már zárva egy kicsit. Úgyhogy elkértem a férjem szerszámosládájából egy kicsi lakatot, és feltettem. Amikor elmeséltem neki, ő csak bólogatott. Nekem viszont nagyon sokat jelentett: egy évvel később, amikor visszajöttünk, meglátogattam az én kis lakatomat, sőt egy másikat is rátettem.”

Egy idő után aztán arra lett figyelmes, hogy elkezdtek szaporodni a lakatok. Később viszont inkább elkerülte a helyet, mivel bosszantotta, amikor az arra járó turistacsoportoknak mesélték, hogy ez a szerelmesek lakatfala. Bár azt mondja, szívesen átengedi nekik, csak szeretné, ha tudnák, az első lakat még Pécsnek szólt, mivel szerinte a város szerelem mindenkinek, aki ott él.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top