Aktuális

Mire jó az internetes vásárlás napja?

Szexi fehérnemű, gyerekjáték vagy menő étkészlet – egy fotelban ülve is megveheted bármelyiket. Csütörtök az internetes vásárlás napja, ha ügyes vagy, sokkal olcsóbban vásárolhatsz!

Az évek óta tartó válság ellenére becslések szerint ebben az évben mintegy 170-180 milliárd forintot költünk el a világhálón. Az alacsonyabb árak, a nagyobb választék is az online piacot erősítik: míg a bolti forgalom 3 százalékkal csökkent, a webshopok és a csomagküldő szolgálatok eladásai tavaly óta közel 50%-kal növekedtek a KSH adatai szerint. Annak ellenére van ez így, hogy még mindig bizalmatlanok vagyunk az internetes vásárlással szemben mi, magyarok, legalábbis bizalmatlanabbak az európai átlagnál egy friss felmérés szerint. Hát ezért találták ki a szervezők az internetes vásárlás napját, hogy bebizonyítsák, megéri online vásárolni.

Mire jó az internetes vásárlás napja?

November 8-án nagyjából 400 webáruház kínál valamilyen kedvezményt, olyat, amit más napon

 Ezeket az online boltokat kipróbáltad már?

Szépségbolt
Egészségbolt
Szállás.hu
Polc.hu

nem. Sokan 10-20 százalékos kedvezményt adnak, vagy kettőt fizet hármat kap akciót hirdetnek, vagy ingyenes házhoz szállítást ígérnek. Ez utóbbi mondjuk nem új a nap alatt, a környezetvédelem jegyében a Zöld Hétfő program keretében mindig más és más webáruházak ajánlanak ingyen házhoz szállítást a hónap első hétfőjén.

Arckrém, függöny, babaruha? Nemcsak a kedvezmények miatt érdemes böngészni azt, hogy melyik webshopok csatlakoztak az internetes vásárlás napjához, hanem azért is, mert lassan közeleg a karácsony, és jó ötleteket lehet meríteni.

Újdonságnak számít, hogy már nemcsak a vásárlást, de a részletfizetést is intézhetjük otthonról – a számok szerint idén háromszor akkora összegben veszünk fel például online áruhitelt – leginkább lapostévére, laptopra, mobilra és egyéb kütyükre – mint az elmúlt évben. Az ilyesmit persze nagyon meg kell gondolni, hiszen manapság nem is olyan egyszerű előre tervezni.

Kamarás Iván immáron harmadik éve ingázik Budapest és Los Angeles között, számára természetes, hogy sok mindent online intéz, így őt választották az internetes vásárlás napjának nagykövetévé. „Ezt a mozgalmat magaménak érzem, hiszen kicsit hasonlít a torkos csütörtökhöz, amikor egy napig számtalan online üzletben lehet vásárolni kedvezménnyel úgy, hogy a fotelban ücsörög az ember. Idén november 8-án, néhány óra alatt veszem majd meg az összes ajándékot, miközben ki sem mozdulok a lakásból – mondja Kamarás, akinek különösen fontos az idei karácsony: „Idén Magyarországon leszek, és úgy döntöttem, én főzöm meg az ételek egy részét. Azért is fontos, hogy az ajándékokat már novemberben megvegyem, mert biztosan minden energiámat leköti majd a menü elkészítése.”


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top