Aktuális

“Hihetetlen, hogy hiánycikk lett az ölelés”

Ölelést lehet venni egy amerikai anyánál. Winkler Nóra szerint nagyon jó az ötlet, bár szomorú, hogy szükség van rá.

A hír: Ölelést árul egy amerikai anya, a sajátját, és elég jól keres vele, pedig szolgáltatása szigorúan szexmentes.

Winkler Nóra véleménye: Amerikai filmek külvárosa, megfáradt motelsor ugrik be mint háttér, főszerepben egy közönséges öltözetű, fáradt, elnyűtt nő, aki az ajtaja mellett gyorsan eltapossa a csikket, mert látja, na, megjött a vevő, a délután négy órás kuncsaft. Nagyjából így képzeltem el a hír alapján Jackie Samuelt, hogy aztán nagy meglepetésemre kiderüljön, egyáltalán nem ilyen. Finom és jó ízlésű az oldal, ahol őt, a szolgáltatást, a filozófiát megismerhetjük.

Kutatások bizonyítják, hogy a fizikai érintés testi és lelki egészségünkre is pozitívan hat. Viszont az, hogy ebből mennyit adunk és engedünk kapni, mennyire hagyjuk társaságban, mások előtt megtörténni, kultúrák, országok között nagyon eltérő. Ott, ahol az érintés, a fizikai közelség része a mindennapoknak, állítólag sokkal kevesebb az emberek interakcióiban tapasztalható düh és agresszió. De lépdeljünk el a tudomány eredményeitől, hagyatkozzunk kicsit saját tapasztalatainkra!

Mennyire megnyugtató tud lenni egy baráti, családi ölelés! Micsoda megkönnyebbülés átérezni, hogy ott van velünk valaki, átfogja a hátunkat, körbevesz, képez egy védőzónát az épp fenyegetőnek tűnő világgal szemben. Ezen érintések során boldogsághormonok szabadulnak fel, nyugtató, jókedvű érzéseket okozva. Az ölelés hiánya annak, aki ehhez szokott, ilyen családban, kapcsolatokban szocializálódott, nagyon gyilkos tud lenni. Jackie, aki az egyetemen az agy működését és kognitív tudományokat tanult, szociális munkásként szerzett másoddiplomát. Üzleti modellje abból az egyszerű felismerésből született, hogy míg utazásai során sokfelé járt, ahol a fizikai kontaktus gyakori és természetes, az amerikaiak hűvösen tartózkodóak.

Talán fura azt olvasni, hogy létezik ember, aki abból él, hogy komfortos öleléseket nyújt a nála jelentkezőknek, de a vállalkozás sikere beszédes. És nem az a része érdekes, hogy mennyit keres ezzel, inkább az, hogy szemmel láthatóan igény mutatkozik a szolgáltatására. Mert nemcsak hogy Jackie van viszonylag lekötve, és naptára gyorsan betelik, hanem már keresnie kellett maga mellé ölelő-társat, hogy ketten próbálják kiszolgálni a melegségre, érintésre, nyugalomra vágyó embereket. Rémesen szívszorító közben ez az egész, mert ordít belőle az emberek magukra hagyottsága egy olyan igénnyel, ami zsigeri, elementáris, hogy hozzábújhassanak egy kedves másikhoz. Úgyhogy azon szerencsések, akik társsal élnek és ezt olvassák, ne azon pörögjenek, micsoda dolog ez az egész vállalkozás, hanem tekeredjenek rá szeretteikre, öleljék őket minél többször! Ennél kisebb befektetéssel nem is nagyon lehet nagyobb örömet, boldogságot, és ami vicces, immunitást, egészséget adni

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top