Aktuális

Egyre több férfi plasztikáztatja a mellét

Egyre több férfi fekszik kés alá amiatt, mert túlságosan "nőies" a melle. Az orvos szerint indokolt a beavatkozás.

Az Egyesült Királyságban folyamatosan emelkedik azon férfiak száma, akik mellkisebbítő műtétet kérnek. Tavaly csaknem nyolcszáz ilyen beavatkozás történt – ami több mit kétszerese az öt évvel ezelőtti számnak.

A mellszövet-túltengés, vagyis a „gynecomastia” ismert állapot az orvosok előtt. Lényegében arról van szó, hogy a kelleténél több a zsírszövet a férfimellkason, ami gyakran okoz kellemetlen érzést és a mellbimbó-túlérzékenységét. A jelenség jellemzően pubertáskorban kezdődik, de 30 százalékban középkorúak és idősebbek is érintettek.

Egyre több férfi plasztikáztatja a mellét

A 29 éves Ayo Adesina gyerekkorában tapasztalta az első tüneteket. „Nyolc- vagy kilencéves lehettem, amikor az osztállyal elmentünk úszni, és észrevettem, hogy az én mellkasom másképp néz ki, mint a többi fiúé – meséli. – Sokan ugrattak ezzel, ami nagyon bántott. Amikor pedig később a strandon, de még a barátnőm előtt sem szívesen vetkőztem le, úgy döntöttem, ideje tenni valamit.”
Adesina kifizette a műtétet, és nagyon elégedett az eredménnyel: „Tudom, hogy nincs egy Schwarzenegger-testem, de nem is ez volt a cél.”

Sokan azt feltételezik, hogy a gynacomastia oka egyszerűen az elhízás, és a nőies mellű férfiaknak csak gyakrabban kéne járni az edzőterembe és megszabadulni a kalóriadús ételektől. Ám orvosi vélemények szerint azonban a dolognak köze lehet a felborult hormonháztartáshoz is.

Egyre több férfi plasztikáztatja a mellét

„Az utóbbi években szerencsére egyre inkább elfogadott a plasztikai sebészet – nyilatkozta Neil Bulstrode londoni plasztikai sebész. – Ez olyan eset, amikor valóban szükség van rá, hiszen ma már egyszerű, biztonságos eljárással dolgozunk, és az eredmény hatalmas változást hoz az illető önbizalmában és életminőségében.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top