Aktuális

Betiltották a túl szexi reklámkampányt

16 éven aluli lányok villantottak mellet egy amerikai márka kampányában.

Bár tavasszal már betiltották túlságosan is merészre sikerült hirdetéseiket, úgy tűnik, az American Apparel márka illetékesei nem tanultak az esetből, és újabb bevállalós reklámkampánnyal rukkoltak elő. Sőt ezúttal rátettek egy lapáttal: 16 éven aluli lányok pózolnak a képeken áttetsző felsőrészekben, melltartó nélkül.

A cenzúrázott változat
A cenzúrázott változat

A képek a briteknél annyira kiverték a biztosítékot, hogy bepanaszolták a céget a reklámhatóságnál. „Úgy ítéltük meg, hogy a hirdetések szexuálisan provokatívak és felelőtlenek, mivel olyan képeket tartalmaznak, melyek a szexuális bűncselekmények elkövetését népszerűsíthetik” – indokolt a hatóság, és Nagy-Britanniában betiltotta a reklámokat, illetve azt tanácsolta az American Apparel illetékeseinek, hogy más országokban se használják a szóban forgó képeket, illetve tüntessék el azokat a weboldalukról is.

A vállalat azonban nem fogadta meg a tanácsot, a fotók továbbra is cenzúrázatlan változatban szerepelnek American Apparel hivatalos oldalán. Azzal védekeznek, hogy más márkák is hasonlóképpen mutatják be kampányanyagaikban az áttetsző ruhadarabokat.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top