Aktuális

Vigyázat, itt az ónos eső!

Kocsival nem érdemes útnak indulni, gyalog is csak zoknival a cipőnkön. Az OMSZ riasztást adott ki, annyira csúszhatnak az ónos eső miatt az utak.

Hétvégi munkanap van, és sajnos ezzel még nincs vége a rossz híreknek. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton kora reggel Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye teljes területére Budapestre és Pest megye nagy részére narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken tartós ónos eső lesz, vagy már van is. Nagyon vigyázzatok, ha útnak indultok, mert csúsznak az utak és a járdák is.

Vigyázat - itt az ónos eső!

Kocsival elindulni nem érdemes ilyen helyzetben – figyelmeztet az idokep.hu, és gyalogosan is csak úgy, ha vállaljuk a nem éppen divatos húzást, és zoknit húzunk a cipőnkre. Északkeleten akár 15–20 mm eső és hó is hullhat estig, ez elég nagy mennyiségnek számít.

Ami jó hír, hogy például a Dunántúl nagy részén nem lesz jégborda, sőt jön az enyhülés, akár 5–10 fok is lehet, ami a heti mínuszok után szinte felüdülés. Ugyanakkor viharos széllökések is előfordulhatnak, ami azt jelenti, hogy esernyővel ne is próbálkozzunk, mert könnyen kicsavarja a kezünkből a szél.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top