nlc.hu
Aktuális
Megtakarítás az első munkahelyen? Lehetséges!

Megtakarítás az első munkahelyen? Lehetséges!

Így gyűjts tudatosan több pénzt az első saját lakásodra vagy autódra!

Megtakarítás az első munkahelyen? Lehetséges!Vannak, akik néhány hónappal azután, hogy első munkahelyükre kerültek, máris fejest ugornak egy lakás- vagy járműhitelbe. De van más lehetőség is! Legyen minél több önrészed, már az első munkahelyednél kezdj el félretenni, megtakarítani. Így néhány évvel később több pénzzel a zsebedben választhatod ki első saját otthonodat.

„A főiskola után nagy szerencsém volt, mert kezdőként sikerült elhelyezkednem egy cégnél, nem kerestem ugyan nagyon sokat, de mivel otthon laktam, rezsire és albérletre nem kellett költenem. Így a szokásos zsebpénzen felüli részt mindig félre tudtam tenni” – meséli a 29 éves Zsuzsi, aki sok évfolyamtársával ellentétben nem élte fel a teljes fizetését, hanem próbált megtakarítani hónapról hónapra. „Szerintem sok pályakezdő ott rontja el, hogy már akkor hitelt vesz fel, amikor még nincs meg a megfelelő háttér, jelzáloghitellel terhelt családi házak egymás után, a rokonság pedig reménykedik, hogy a »fiatalok« törleszteni tudják a hiteleket. Ha viszont már az első fizetésből megtanulunk spórolni, akkor később a hitel kitermelése is könnyebb lehet” – ecseteli Zsuzsi, aki persze jól tudja, hogy nem mindenkinek van lehetősége otthon a családjánál lakni.

„Nekem szerencsém volt, mert ameddig a szülői háznál laktam, egy nagyobb összeget is sikerült összegyűjtenem, különböző befektetésekkel és megtakarítási programokkal, állampapírokkal. Már nem lakom otthon, de összesen 10 éve dolgozom. Sikerült annyi pénzt összeszednem, nem félek attól, hogy nem lesz mihez nyúlnom, ha megszűnik a munkahelyem. De költhetem ezt egy új autóra is. A lényeg, hogy szerintem tudatosan döntöttem a jövőmről.”

Korábbi cikkek a témában!
– Miért jobb a megtakarítás a hitelnél?
– Hogyan menthetjük meg a pénzünket? – 1. rész
– Hogyan menthetjük meg a pénzünket – 2. rész
– Mi az államkötvény, és miért jó befektetés?
– Miért éri meg előtakarékoskodni?
– Karácsonyi költekezés okosan!
– Légy képben! Mi a tőke? Mi a kamat?
– 10 tipp a családi költségvetés megtervezéséhez!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top