Aktuális

Segít leszokni a cigiről a mobil

Házi pszichológusként áll melletted az a telefonos alkalmazás, ami épphogy csak nem veri ki a kezedből a cigit, ha rágyújtanál.

Segít leszokni a cigiről a mobilMár magyarul is létezik olyan telefonapplikáció, amely segít leszokni a dohányzásról. „Kell a dohány?” a neve, és az a jó benne, hogy nemcsak azt taglalja, mi mindent nyersz egészségügyi szempontból, ha leteszed a cigit, de kiszámolja, mennyi pénzt takarítasz meg az önmegtartóztatással.

Ennél persze többet tesz: naponta támogatja az elhatározásodat: lépésről lépésre vezet az úton hasznos tanácsokkal és motivációs ötletekkel. Vagyis segít programozni az agyad, ami ugyebár a legnehezebb mindenfajta lemondásban.

Aki használja az alkalmazást, megtudhatja, hogy melyik pillanatban mi történik épp a szervezetében: melyik szerve hogyan tisztul. Pszichológusként viselkedik akkor, ha beüt a krízis, vagyis a visszaesés veszélye fenyeget. És ha a legközelebbi gyógyszertár címe kellene hirtelen, azt is szállítja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top