Aktuális

Megtalálói adoptálták az elhagyott kisbabát

A pár korábban nem gondolkodott az örökbefogadáson, a sors azonban összehozta őket egy babával.

Megtalálói adoptálták az elhagyott kisbabátAmikor egy Danny nevű férfi egy kisbabát talált a New York-i metróállomáson, még nem is sejtette, hogy nemsokára apa lesz. Az elhagyott kisfiú mindössze egynapos lehetett, egy fekete atlétatrikóba bugyolálva tették ki a metróállomáson egy sarokba. A férfi azonnal hívta a rendőrséget, majd pedig a párját is, akivel aztán együtt várták ki, míg megérkezett a segítség.

Danny az ezt követő hetekben mindenkinek a baba megtalálásának történetét mesélte, és egyre inkább magáénak érezte a kisfiút. Három hónappal később aztán a bíróságon is meg kellett jelennie, hogy beszámoljon az esetről. Amikor pedig a bírónő feltette neki a kérdést, hogy érdekelné-e a baba örökbefogadása, a férfi egy egyszerű igennel válaszolt.

A párja először kiakadt az ötleten, hiszen korábban sosem beszéltek még örökbefogadásról, ráadásul az anyagi körülményeik sem voltak a legideálisabbak, ám végül arra jutottak, hogy a sors akarta úgy, hogy rátaláljanak a babára.

A pár karácsony előtt látogatott el abba az otthonba, ahol a kisfiút elhelyezték, majd az ünnepekre haza is vihették a csöppséget. Ez idő alatt végleg el is döntötték, hogy szeretnék örökbe fogadni.

A következő hónapokban átestek a szükséges vizsgálatokon és rendezték az életüket, hogy minden szempontból megfeleljenek a szükséges feltételeknek. Miután mindent sikerült teljesíteniük, a bíróság jóváhagyta az adoptálást. A szülők Kevinnek nevezték el a kisfiút.

Az eset óta 11 év telt el. Kevin azóta felcseperedett, és ott állt a szülei mellett akkor is, amikor végre legálisan házasságot köthettek, azonos nemű párként. Az a bírónő adta össze őket, aki annak idején jóváhagyta az örökbefogadást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top