Aktuális

Vitát szült a kétéves gyerekmodell esete

Facebook-oldalunkon sokan kritizálták azokat a szülőket, akik kétéves kislányukkal külföldre akarnak költözni, hogy Lola ott is befuthasson. Elértük az édesanyát, aki hangsúlyozza: semmit nem tesznek, amit a kicsi nem szeret.

Múlt héten írtunk egy két és fél éves békéscsabai kislányról, akire három hónapos korában figyeltek fel egy családi utazáson, és már külföldről is kap felkéréseket divatfotózásokra. Bár a vele foglalkozó modellügynökség vezetője elmondta, hogy sosem erőltetnek rá semmit Lolára, a Nők Lapja Café Facebook-oldalán sokan megkérdőjelezték, hogy a szülők jót tesznek-e ezzel a gyereküknek.

Vitát szült a kétéves gyerekmodell esete

„Kétévesen ráerőltetni ezt! Inkább a homokozóban játszana, mintsem heti négyszer lefárasszák komoly munkával. De ez csak a saját véleményem” – írta az egyik hozzászóló. Más még azt is felvetette, hogy nem büntetik-e a gyerekmunkát…

Kisebbségben maradtak azok, akik szerint nincs abban semmi, ha egy gyerek ruhamodellkedik, és a legtöbb ember aranyosnak találja a róluk készült képeket, ha újságokban, prospektusokban találkozik velük.

Vitát szült a kétéves gyerekmodell eseteMegkeresett minket Lola édesanyja, hogy saját szemszögéből mondja el a dolgokat: „Mi nem járatjuk szépségversenyekre a kislányunkat, ő fotómodellkedik divatmagazinoknak, és ennek semmi köze ahhoz, amit a tévében lehet látni az amerikai gyerekszépségversenyekről” – mondta Lenti Vivien, akinek az fájt a legjobban, hogy a kislányt is meghurcolták a hozzászólásokban.

„Amerikában felismerhetetlenre sminkelik a gyerekeket, póthajat, műfogsort kapnak, habos-babos ruhákba öltöztetik őket, és egyfolytában gyakorolniuk kell. De amit mi csinálunk, teljesen másról szól, sminket sem kapnak a gyerekek” – tette hozzá az édesanya, aki maga is modellügynökségnél dolgozik, így a kislánya számára természetes ez a közeg.

„Voltunk múlt héten egy fotózáson, ahol 250 labdát dobáltak szét a gyerekek, minden ruhát széthúzgáltak, rohangáltak, sikongattak, énekeltek, táncoltak – mesélte, hogyan zajlik egy gyerekfotózás. – Mindig egy óra játékkal kezdünk, hogy ismerkedjenek a fotóssal, aki általában maga is apuka vagy anyuka, így ért a gyerekekhez, és el tudja kapni a pillanat varázsát. Nem feltétlenül beállított fotók készülnek, ez eleve sokkal aranyosabb. Mi mindig így dolgozunk a babamodellekkel.”

Az édesanya már többször találkozott azzal a véleménnyel, hogy saját beteljesületlen álmait szeretné megvalósítani a kislányával, de hangsúlyozza: neki sosem voltak ilyen ambíciói. „Én abban élem ki magam, hogy cuki ruhába öltöztessem a gyereket, nekem ez a stílus tetszik” – magyarázza.

Lilinari Fotó
Lilinari Fotó

Londonba sem azért terveznek költözni, hogy Lola később a kifutók sztárja lehessen. Igaz, hogy így nagyobb márkáktól kaphat majd felkéréseket, de emellett hamar megtanulhatja anyanyelvi szinten az angolt, és a szülők is jobb lehetőségekhez juthatnak, azt tervezik, létrehoznak kint egy saját ügynökséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top