Aktuális

Vidd a szüleidet a munkahelyedre!

Szokatlan napot szervezett a dolgozóinak az amerikai Google. Mindenki elhívhatta a szüleit egy napra az irodába, hogy megmutassák, mit csinálnak valójában.

Key account manager, senior tesztfejlesztő vagy kontrollingspecialista – elég misztikusan hangzanak ezek a foglalkozások, és valószínűleg nem minden szülő tudja, mit is jelentenek pontosan.

Vidd a szüleidet a munkahelyedre!

A Google gondolt egy nagyot, és hogy a dolgozóik szülei lássák, mit is csinál valójában egész nap a gyermekük, szerveztek egy napot, hogy az apák és anyák bepillanthassanak a csemetéjük életébe. Erős túlzás ugyan csemetének nevezni az ott dolgozó 30 körüli fiatalokat, de mivel általában nincs gyerekük, ezért a szüleiket hívták meg. (A tengerentúlon nagy divat egyébként, hogy a gyerekes szülők egy napra bevihetik a kicsiket, hogy lássák, hol és mivel tölti egy napját apu vagy anyu.)

„Bárcsak az én irodám is ilyen lenne” – mondta Bruce Reid, az egyik apa, akinek a lánya a YouTube fejlesztésén dolgozik. „Mindig ostobának éreztem magam, amikor a munkájáról mesélt, pedig azt hiszem, sok mindent megértek” – mondja nevetve Judith Reid, az édesanya.

A szülőknek megmutatták az egyébként nem mindennapi munkakörnyezetet, és elmagyarázták nekik, pontosan mivel foglalkozik a Google.

Ti bevinnétek a munkahelyetekre a szüleiteket? Ha pedig már nagy gyereked van, pontosan tudod, hogy mit csinál a munkahelyén?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top