Aktuális

Mégsem vagyunk annyira jó vendéglátók

Az oroszok a legbarátságtalanabbak a turistákhoz, és mi sem vagyunk sokkal kedvesebbek egy friss nemzetközi felmérés szerint. Sajnos…

Pedig mi magyarok annyira büszkék vagyunk, hogy jól bánunk az idetévedő turistákkal: finom magyar ételekkel tömjük őket, a magyar tüzes pálinkával pedig mindig nagy hatást lehet elérni a külföldiek körében.

forrás: Washington Post
forrás: Washington Post

A Világgazdasági Fórum készített egy összesítést: 140 országot listáztak aszerint, hogy mennyire várják tárt karokkal a turistákat, mennyi látványosságuk van, mennyi szállásuk, turistasegítő „eszközük”, és még több száz internetes oldal fórumozójának véleményét is figyelembe vették.

Bolívia, Venezuela és Oroszország vezeti a legbarátságtalanabbak listáját. A nyolcadik helyen a szomszédaink , a szlovákok állnak a 140 országból, de sajnos mi sem vagyunk sokkal kedvesebbek a turistákhoz a felmérés szerint. A térképen minél sötétebb rózsaszín az ország, annál rosszabb. A sötétkék pedig a legbarátságosabbakat jelzi.

Izland, Új-Zéland és Marokkó lettek a legturistabarátabb országok. Európában még Portugália, Írország és Ausztria remekelt.

Nekünk a besorolásunk kicsit rosszul esik, hiszen azért annyi szép dolog van itthon is, és igenis vannak kedves emberek!

Az eredeti térképet itt nézheted meg!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top