Aktuális

Fordult a kocka: mára a nők a képzettebbek

Már tízmilliónál is kevesebb a magyar az országhatárokon belül a legfrissebb népszámlálási adatok szerint. Házasodni pedig alig akarunk.

Tízmillió alatt vagyunk, vagyis 9 937 628-an vagyunk a legfrissebb népszámlálási adatok szerint. Egy kisvárosnyi magyar tűnt el a határokon belülről. Győr-Moson-Sopron és Pest megyében viszont többen laknak, mint az előző számláláskor, de ez a belső migrációnak, vagyis a munkahelyek miatt odaköltözőknek köszönhető.

Kevesebben vagyunk és öregszünk is

Eddig is tudtuk, de most újabb bizonyíték van rá, hogy házasodni nem nagyon akarunk. A 30 évnél fiatalabb pasik 90 százaléka (!) nem házas, és a nők sem állnak jobban – 88 százalékuk nincs férjnél.

Kevesebb a gyerek és több az idős, a családok több mint felében (54%) nincs gyerek. Minden negyedikben viszont egy gyereket nevelnek, a kétgyerekes családok aránya pedig 15,8 százalék.

Most először fordult elő, hogy a nők képzettebbek a férfiaknál: több nőnek van diplomája, mint férfinak, és az érettségizettek aránya is magasabb.

Ha részleteiben is kíváncsi vagy a legújabb népszámlálási adatokra, ezen a honlapon böngészhetsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top