Aktuális

Több női vezetővel több a profit

Becsődölt a férfidominancia, a vállalatok gazdasági irányításában ezért több hölgyre lenne szükség.

A gyengébbik nem tagjai továbbra is jóval kevesebbet keresnek a férfiaknál, pedig ha vezető beosztást töltenek be, akkor az adott cég jelentősen nagyobb profitot zsebelhet be – derült ki egy friss felmérésből. Átlagosan 42 százalékkal jobban teljesítenek azok a vállalatok, ahol a vezetőtestület tagjainak egyharmada nő, a részvényesek pedig körülbelül 53 százalékkal magasabb osztalékot kapnak, mint a konkurenciánál, ahol csak férfiak uralják az irányítást – mutat rá a Sodexo tanulmánya, amelyben 80 ország vezető nagyvállalatait vették górcső alá.

Több női vezetővel több profitot termel a cég

A felmérés azt is megállapítja, hogy azok a vállalatok, ahol a nők top pozíciókat töltenek be, számottevően jobban teljesítenek a piacon, mint azok, ahol kevesebben dolgoznak a gyengébbik nemből. Egyszóval a férfidominancia immár nem működik, több női vezetőt kellene alkalmazniuk a cégeknek a nagyobb profitért. Két-három női igazgatóval egy vállalat ugyanis átlagosan 16,8 százalékos nyereséget tudna felmutatni, miközben nélkülük csupán 11,5 százalék lenne a haszon.

Forrás: Thomson Reuters Foundation

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top