Aktuális

JFK lánya a japán nagykövet

Elfoglalta állomáshelyét Caroline Kennedy, az Egyesült Államok új tokiói nagykövete.

JFK lánya a japán nagykövetMegérkezett Japánba Caroline Kennedy, a néhai John F. Kennedy elnök lánya, az Egyesült Államok új tokiói nagykövete, aki a két ország közötti kapcsolatok erősítésének fontosságát hangsúlyozta. Caroline Kennedy és férje, Edwin Schlossberg meleg fogadtatásban részesültek a tokiói Narita nemzetközi repülőtéren, ahol riporterek hada várta őket.

Az 55 éves, jogi végzettségű nagykövet egy héttel édesapja meggyilkolásának 50. évfordulója előtt foglalta el állomáshelyét Tokióban. Caroline Kennedy hangsúlyozta, büszke arra, hogy továbbviheti édesapja örökségét, a köz szolgálatát.

Az egykori elnök lánya az első amerikai nagykövetnő Japánban, sokak szerint kinevezését jelentős részben annak köszönheti, hogy már 2008 óta Barack Obama amerikai elnök egyik legfőbb támogatója a Demokrata Pártban. Az amerikai sajtó Kennedy jelölésekor arról cikkezett, hogy kinevezése javítaná az Egyesült Államok megítélését a szigetországban, mivel apja nagy tiszteletnek örvend a japánok körében, akik amúgy is szeretik, ha az amerikai nagykövet „szupersztár”.

Bár politikusdinasztiából származik, Caroline Kennedynek nincs sok tapasztalata a mindennapi politikában: az utóbbi évtizedekben különféle társadalmi szervezetekben elnökölt és könyveket írt. (Az NLCafén korábban megjelent összeállításunkban olvashatsz a Kennedy családot ért legnagyobb tragédiákról.)

Ami egyébként USA új budapesti nagykövetét illeti, várhatóan egy hollywoodi producer, Colleen Bell lesz az.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top