Aktuális

Elő a csizmákkal! Hétfőn hózápor várható

A hét végéig esős időnk lesz, a jövő hét elejétől azonban beköszönt a télies időjárás, faggyal és hózáporral.

A hét végéig folytatódik a borús idő, többfelé lehet záporeső, néhol 16 fokig melegedhet a levegő. Hétfőtől viszont téliesre fordul az idő, a leghidegebb órákban mínuszok is lehetnek, havas esőre, hóra is számítani lehet – jelezte előre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken délelőtt mindenütt megszűnik a csapadék. Az ország legnagyobb részén többnyire erősen felhős lesz az ég, a Tiszántúlon viszont akár több órára is kisüthet a nap. Délutántól nyugaton, délnyugaton újra egyre több helyen várható eső. Éjszaka a keleti tájakat leszámítva többfelé képződik köd, és napközben helyenként csak lassan oszlik majd fel. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-15 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten-délkeleten a melegebb.

Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak a Tiszántúlon szakadozik fel rövid időre a felhőzet, ott lehet némi napsütés. Délelőtt még csak nyugaton, délutántól keleten is egyre többfelé várható eső, zápor, de az északkeleti megyékben estig nem valószínű csapadék. A Dunántúlon helyenként megerősödhet szél. A minimum-hőmérséklet 3-8 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 8-16 fok között alakulnak, délkeleten lesz a melegebb.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható ismétlődő eső, záporeső. Megerősödhet, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 4-9 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 5-13 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn eleinte főként keleten eső, havas eső, havazás várható, majd szórványosan hózápor kialakulására is számítani lehet. A szél erős, időnként viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1-6 fok között alakul.

Ha még nem szereztél be egy jó meleg télikabátot, adunk pár ötletet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top