Aktuális

Ma lehullhat az első hó

November utolsó hetében téliesre fordul az idő, hétfőtől több helyen havas eső, hó várható.

Már hétfőn, Katalin-napon is több helyen várható hózápor. Majd a hét további részében is jellemzően csapadékos lesz az idő, helyenként eső, másutt havas eső, havazás valószínű. Megerősödhet, viharossá is fokozódhat a szél, s jelentős lehűlésre is készülni kell. Néhol napközben is csak 0 fok lehet, a leghidegebb órákban pedig akár -9 fokig is csökkenhet a hőmérséklet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Hétfőn általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az Alpokalján rövid időszakokra kisüthet a nap. Az esőt egyre több helyen havas eső, hó váltja fel. Napközben a Dunántúl északi és középső tájain várható helyenként hózápor. Egyre többfelé viharossá fokozódik a szél is, de délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet +2 és +5 fok között várható, de napközben már ennél hidegebb lehet.

Kedden a déli országrészben többnyire erősen felhős idő várható, ott helyenként havazás, hózápor is előfordul, másutt általában több órára kisüt a nap. Sokfelé erős, főként a Dunántúlon olykor viharos lesz a szél. A minimum-hőmérséklet -4 és +1 fok között, a nappali maximumok várhatóan +1 és +5 fok között alakulnak.

Szerdán délen is csökken a felhőzet, kisüt a nap. Csapadék sehol sem várható, de továbbra is többfelé erős, a Dunántúlon eleinte helyenként még viharos a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet -6 és -1 fok között valószínű. Napközben +1 és +5 fokig melegedhet a levegő.

Csütörtökön eleinte még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd észak, északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. A nap második felében az északi országrészben néhol gyenge havas eső, eső is előfordulhat. Helyenként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban -9 és -4 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 0 és +5 fok közötti értékekre lehet számítani.

Pénteken hosszabb-rövidebb napos időszakokat remélhetünk. Az északkeleti, keleti országrészben viszont elszórtan zápor, hózápor várható. A legalacsonyabb hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb hőmérséklet +3 és +8 fok között alakul.

Szombaton eleinte változóan felhős lesz az ég, majd erősen megnövekszik a felhőzet. Nyugat felől egyre több helyen várható eső, havas eső, néhol havazás. A minimum-hőmérséklet -5 és +1 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan +1 és +6 fok között alakulnak.

Vasárnap csak kevés napsütés valószínű, több helyen várható eső, havas eső. Megélénkül, helyenként megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban -2 és +3 fok között, napközben +1 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top