Aktuális

Obama, a selfie, a flört és a dán miniszterelnök

Fogalmam sincs, milyen egy temetés előtti megemlékezés Dél-Afrikában, nem vagyok protokollszakértő, de valahogy azt gondolom, hogy Obama viselkedése a legárnyaltabban is bizarrnak nevezhető. Az amerikai elnök ugyanis "cimboráival", az angol miniszter David Cameronnal, és a szőke dán miniszterelnökkel, Helle Thorning-Schmidttel nem magánemberként vett részt Nelson Mandela megemlékezésén, hanem az országukat képviselték.

Értem én, hogy ritkán találkoznak, bár ha ennyire megörülnek egymásnak, akkor inkább szervezzenek „céges” karácsonyi bulit, a Fehér Ház menzáján. És egyáltalán hová töltik fel a selfie-t? Nyilván nem Obama hivatalos Twitter-oldalára. Úgy tűnik, hogy az egyetlen józan gondolkodású ember abban a szektorban az önfotózó vezérkari triót oldalról figyelő Michelle Obama volt. Úgy húzódott el nagy hatalmú urától, ahogyan én szoktam a 6-os villamoson a körtepálinka illatát árasztó uraktól. Mint írtam: nem ismerem a dél-afrikai temetési és megemlékezési szokásokat, ha az dívik, hogy színes ruhába öltözve táncolnak, és énekelnek a gyászolók, és így látom meg Obamát, eszembe nem jutna erről írni. De abban biztos vagyok, hogy a selfie-készítés nem a részvétnyilvánítás része.

Obama, a selfie, a flört és a dán miniszterelnök

Obamának ez az akciója azonban nem az egyetlen, ami képben bejárta a világot Mandela megemlékezéséről. Miután megkomponálták az év selfie-jét, flörtölni kezdett dán kolléganőjével. Amit Obamané egy ideig tűrt, majd egyszerűen szétültette őket. „Helle itt is beégette a dánokat. Szégyellem, hogy ilyen a miniszterelnök-asszonyunk” – írta egyik olvasónk a Facebook oldalunkra. Mondhatnám, hogy Helle csak ápolta a nemzetközi kapcsolatokat, de olyan olcsó és közhelyes lenne…

Obama, a selfie, a flört és a dán miniszterelnök

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top