Aktuális

Lőttek a fehér karácsonynak

A meteorológiai szolgálat szerint várhatóan nem fog havazni az ünnepek alatt.

Minden évben kérdés karácsony előtt, hogy ünnepélyes hangulatúvá varázsolja-e a fehér hó az ünnep napjait. A jelenlegi előrejelzések alapján várhatóan nem lesz fehér a karácsony Magyarországon. A legfrissebb modellfutások szerint a jövő hét elejéig szitálástól, ónos szitálástól, zúzmaraképződéstől eltekintve nem várható csapadék, így havazás sem. Jövő kedden, vagyis december 24-én még szitálás, ónos szitálás lehet. Szerda délutántól, december 25-étől többször esőre, záporesőre lehet számítani. A hőmérséklet is emelkedik, enyhébbek lesznek az éjszakák és több fokkal melegebbek a nappalok.

Ami viszont a mai időjárásunkat illeti, az Időkép előrejelzése szerint a Dunántúlon feltámad a déli, délkeleti szél, így itt több helyen felszakad a hidegpárna, és a Nap is kisüthet; máshol marad a borongós, szürke, hideg, téli idő. Ahol napsütés lesz, ott +3 és +7 fok körül alakul a csúcshőmérséklet, a borús tájakon viszont mindössze 1 és -2 fokot mérhetünk. 

Ha mégis mindenképpen azt szeretnéd, hogy „havas legyen a táj”, vagy legalábbis a lakásod, segítünk! Így tudsz havazást imitálni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top