Aktuális

Csak hószállingózás lehet – semmi több

A hétvégén is folytatódik a borús, párás, ködös idő. Néhol lehet szitálás, hószállingózás.

Pénteken napközben a Dél-Alföldön is felszakadozik, csökken a felhőzet, és a dunántúli tájakhoz hasonlóan ott is kisüt hosszabb-rövidebb időre a nap. Másutt – az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység és a főváros térségében – folytatódik a borongós, párás, néhol ködös idő ónos szitálással, szitálással, hószállingózással. A legalacsonyabb hőmérséklet -4 és +1 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet a borult területeken 0, a naposabb tájakon +5 fok körül várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szombaton és vasárnap egyaránt túlnyomóan borult lesz az ég. Párás, helyenként tartósan ködös idő várható. Néhol ónos szitálás, szitálás, hószállingózás előfordulhat. A felhőkbe burkolózó hegyekben erőteljes zúzmara-képződésre lehet számítani. Szombaton a minimum-hőmérséklet -4 és 0, vasárnap -3 és +2 fok között alakul. A nappali maximumok szombaton -1 és + 3, vasárnap várhatóan -2 és +2 fok között alakulnak.

Ami az ünnepek alatti időjárást illeti, az eddigi előrejelzések szerint várhatóan nem lesz fehér karácsonyunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top