Aktuális

A pletykálkodás ellen szólalt fel Ferenc pápa

Óva intett a középszerűségtől az első karácsonyi üdvözletében az egyházfő, akit a Time magazin mellett a Le Monde című napilap is az év emberének választott.

Ferenc pápa arra figyelmeztette szombaton a vatikáni állam tisztviselőit, hogy munkájuk középszerűségbe, pletykálkodásba és bürokratikus akadékoskodásba süllyedhet, ha elfelejtik, hogy az egyház szolgálata hivatás.

A katolikus egyházfő – aki kedden, a 77. születésnapján négy hajléktalan társaságában költötte el reggelijét – a Vatikán központi apparátusához, a kúriához intézett első karácsonyi üdvözletében arról beszélt, hogy ha nincs meg a szakmaiság, akkor a tisztségviselők munkája lassan középszerűségbe sodródik. A bíborosokhoz, püspökökhöz, főpapokhoz és a világi emberekhez szólva, akik a Vatikán különböző részlegeit irányítják, azt sürgette, hogy mindig szakmaiságra és szolgálatra törekedjenek.

Az egyházfő kijelentette, hogy egy olyan kúriát szeretne, amely sokkal fogékonyabb a helyi püspökök igényeire, akik már régóta panaszkodnak arra, hogy Róma lassan és nem segítőkészen avatkozik munkájukba. Megismételve korábbi felhívásait, ezúttal is arra kérte a vatikáni tisztviselőket, hogy utasítsák el a rosszindulatú pletykákat. Mint mondta „a pletykálkodás káros az embereknek, az egyház munkájának és környezetének”.

Az amerikai Time magazin és a tekintélyes amerikai The Advocate című melegmagazin után egyébként a francia Le Monde című napilap is Ferenc pápát választotta az év emberének, dicsérve a modernitást, amelyet a katolikus egyházfő megtestesít. Ferenc pápára nemcsak a szerkesztőség többsége szavazott, hanem az interneten is őt választották a legtöbben, megelőzve Edward Snowdent, aki leleplezte az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség adatgyűjtésének kiterjedt voltát.

Ferenc pápa legjobb pillanatai:

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top