Aktuális

Támad a sarkvidéki hideg

Csütörtöktől jön a lehűlés, hétvégén már napközben is komoly faggyal kell számolni.
 Idén is havazni fog húsvétkor?

Melegrekordokkal tűzdelt hosszan tartó enyhe idő, virágzó növények, kevés csapadék – ez az idei tél eddigi mérlege. Ez a tendencia azonban most változni látszik. Az Észak-, Északkelet-Európa fölött felhalmozódott hideg levegő ugyanis a hét közepétől jó eséllyel utat törhet Közép-Európa felé, így január végére hazánkban is beköszönthet az igazi tél – jelezte előre az Időkép.

Kedden egy hidegfront okoz az országban többfelé esőt, záporokat, illetve a Dunántúlon többfelé megerősödik az északira, északnyugatira forduló szél. Bár továbbra is az évszakhoz képest enyhe időben lesz részünk, 10 fok fölötti maximumokra már csak kevés helyen számíthatunk.

Szerdán
még a keleti megyékben eshet, miközben a Dunántúlon már felszakadozhat a felhőzet, viszont arrafelé több helyen is szeles időre készülhetünk. A levegő tovább hűl, jellemzően +3 és +8 fok közé emelkedik délutánra a hőmérséklet.

Csütörtöktől
észak, északkelet felől több hullámban is hideg, sarkvidéki eredetű levegő áraszthatja el hazánkat, így a hétvégén már napközben is több helyen fagyhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top