Aktuális

Csoportos nemi erőszakkal büntettek meg egy indiai nőt

A büntetést a falu bölcseiből álló tanács rendelte el. Tizenhárom helyi lakost őrizetbe vettek.

Csoportos megerőszakolással büntetett egy húszéves nőt az indiai Nyugat-Bengál államban egy falu vezetése, mert titokban egy más vallású férfival folytatott szerelmi viszonyt. Az eset az állam székhelyétől, Kolkatától 240 kilométerre nyugatra fekvő Szubalpur településen történt. A bűnügyben 13 helyi lakost vettek őrizetbe.

A hatóságok tájékoztatása szerint az elöljáró rendkívüli falugyűlést hívott össze a település főterére, hogy ítélkezzenek az előző nap leleplezett szerelmespár ügyében. Erre őket is megidézték, de a falugyűlés alatt egy-egy fához voltak kötözve. A falu tanácsa végül olyan döntést hozott, hogy fizessenek fejenként 25 ezer rúpia (mintegy 90 ezer forint) bírságot. A fiatal nő szülei, közölték, hogy nem képesek előteremteni ekkora összeget. A nő csoportos megerőszakolását ezt követően rendelték el. A történtek után a nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Indiában az elmúlt években hatalmas felháborodást váltott ki több, csoportosan elkövetett nemi erőszakcselekmény, illetve az, hogy a kormány tehetetlennek bizonyult a nők megvédésében.

A nyugat-bengáli bűncselekmény különösen felháborító amiatt, hogy azt a falu bölcseiből álló tanács rendelte el. Az ilyen tanácsok döntései jogilag nem kötelezőek Indiában, de a település közösségének akaratát fejezik ki. Aki semmibe veszik a tanács döntését, azt kitaszítják a közösségből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top