Aktuális

Szocsi nyitóünnepség – íme a magyar csapat

Kezdetét vette Szocsiban a XXII. téli olimpia: a 16 napon át tartó versenysorozatot Vlagyimir Putyin nyitotta meg. Nézzétek meg a magyar csapatot!

A tizennyolcadikként bevonult magyar küldöttség nemzeti zászlaját a 2009-ben váltóban Európa-bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, Heidum Bernadett vitte a megnyitón. Áder János köztársasági elnök is jelen volt.

Szocsiban 88 ország csaknem 3000 sportolója indul, köztük 16 magyar. Az ötkarikás esemény, melyen 15 sportág 98 versenyszámában avatnak győztest, február 23-ig tart. A megnyitó a 2014-es évszámra utalva helyi idő szerint pontban 20.14-kor vette kezdetét a cirill betűs ábécé bemutatásával, a legnagyobb orosz történelmi személyeket, művészeket, illetve találmányokat felvillantva példaként a 33 betűhöz. Ezt követően megkezdődött az est főszereplőjének, Ljubovnak (oroszul: szerelem) az álomutazása, de a nyitófelvonásba kis hiba csúszott, ugyanis az öt világító hópehelyből csak négy alakult át karikává a levegőben, az ötödik nem, így nem sikerült kirajzolni az olimpiai öt karikát.

A műsorban fellépett Nyikolaj Valujev egykori nehézsúlyú világbajnok profi ökölvívó is. Látványban nem volt hiány: gigantikus fényfestészetet jelenítettek meg a küzdőtéren, volt tűzijáték, és még hóesést is sikerült szimulálni. Ezt követően Dmitrij Csernisenko, a szervezőbizottság vezetője köszöntötte a résztvevőket, majd Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly megválasztott elnöke szólt a közönséghez és a sportolókhoz. A német sportvezető többek között arról beszélt, hogy lehet élni megkülönböztetés nélkül, és az olimpia a falak emelése helyett éppen a hidak építéséről szól. Ezt követően felkérte Vlagyimir Putyint, a vendéglátó ország elnökét, hogy nyissa meg az olimpiát.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top