Aktuális

Új helyszínen folytatódik a krisnások ételosztása

Az időpont nem változik, a szokott időben várják a rászorulókat.

Február 24-étől (hétfőtől) az érdeklődők már az Ötvenhatosok terének (volt Felvonulás tér) az Ajtósi Dürer sor felőli végén találják meg a Krisna-hívők mindennapos ételosztását. Az időpont nem változik, továbbra is 12 órára várják a rászorulókat.

Az 1989 óta a Blaha Lujza téren zajló ételosztások helyszíne az utóbbi években többször is áthelyeződött, a február 19-én tartott Közterület-hasznosítási Bizottság ülésén azonban a Fővárosi Önkormányzat véglegesen kijelölte és jóváhagyta az új belvárosi ételosztó pontot a Krisna-hívők számára.

“Mivel a szolgáltatást naponta ötszázan is igénybe veszik, a népkonyha számára leginkább egy közterületi helyszín nyilvánult alkalmasnak. Az éhezők zöme a belvárosi kerületekből érkezik, ezért a helyszínválasztás során az is fontos szempont volt, hogy lehetőleg olyan frekventált pesti teret jelöljenek ki az ebédosztásra, aminek jó az infrastruktúrája, a lakosságot mégis a legkevésbé zavarja a mindennapos esemény. Így esett a választás az Ötvenhatosok terének Ajtósi Dürer sor felőli részére” – olvasható a Krisna-hívők közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top