Aktuális

Jön a vihar, akár 90 km/órás széllökések is lehetnek

Hat megyére és a fővárosra másodfokú, az ország többi részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hétfőre a várható viharos szél miatt a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Pest megyére, valamint Budapestre. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres sebességet is meghaladhatják.

Hétfő reggel a szélvédett, gyengén felhős, a környezetükhöz képest alacsonyabban fekvő tájakon előfordulhat gyenge talaj menti fagy. A nap második felében északnyugat felől erős hidegfront érkezik. A front előtt és a fronton záporok, zivatarok alakulnak ki, a zivatarokra nagyobb eséllyel az ország déli felében lehet számítani. Egy-egy erős záport vagy zivatart kisméretű jég vagy jégdara kísérhet. Helyenként rövid idő alatt nagy mennyiségű 10-20, néhol esetleg 20 milliméternél is több csapadék hullhat.

Az országos középtávú előrejelzés szerint a héten hűvös, szeles, esős idő várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top