Aktuális

Gyilkossági kísérlettel vádoltak egy csecsemőt

A bizarr eset miatt újabb bírálatok érték a pakisztáni igazságszolgáltatási rendszert.
Forrás: veooz.com
Forrás: veooz.com

Hivatalos személy elleni gyilkossági kísérlettel vádoltak egy 9 hónapos kisbabát Pakisztánban. Az ország keleti részében fekvő Lahor város bírósága foglalkozott az üggyel, és felmentette a kisfiút.

A gyermek egy 30 fős csoport tagjaként szerepelt a vádlottak között, édesapjával együtt. A felnőttekhez hasonlóan előállították és ujjlenyomatot vettek tőle. A csoport tagjait hatósági személy elleni erőszakkal vádolták.

A rendőröknek a januárban történt esetben azért kellett közbeavatkozniuk, mert az áramhálózatot illegálisan megcsapoló helyiek csoportja fenyegetően lépett fel az áramszolgáltató embereivel szemben, akik az illegális leágazás megszüntetésére érkeztek a helyszínre. Az áramlopás gyakorlata nem ritkaság Pakisztánban – ahol 2 hónapja halálra köveztek egy nőt –, és nemegyszer fordult már elő az is, hogy a tolvajok akár erőszakot alkalmazva álltak ellen a tevékenységüket felszámolni próbáló szakembereknek és az utóbbiakat segítő biztonsági alkalmazottaknak. A kisfiú édesapja is benne volt a csoportban, és a gyermeket is a karjában tartotta a rendőrségi intézkedés idején.

Az eset igazolni látszik a pakisztáni igazságügyi rendszert és rendőrséget érő bírálatokat, amelyek szerint gyermekek sem mentesülhetnek a kétes eljárások alól. A vádlottak ügyvédje mindazonáltal reményét fejezte ki, hogy a felmentő ítélet is segít abban, hogy a jövőben hasonló esetek ne történhessenek meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top