Aktuális

Május 10-én dolgozz otthonról!

Dolgozzanak minél többen otthonról! – ezt szorgalmazza egyre több cég. Sajnos nem a miénk – sóhajthattok most fel.

Május 10-én ismét országosan meghirdeti a “Dolgozz otthonról” napot a Microsoft és a Telenor. Az első, rugalmas munkavégzést hirdető kezdeményezéshez 2012-ben több mint 110 cég és közel háromezer munkavállaló csatlakozott, és a két szervező idén is erre buzdítja a magyarországi szervezeteket, cégeket, munkavállalókat.
A Telenor szerint a magyarországi közönség nyitottsága nem véletlen, hiszen a rugalmas munkavégzés kultúrája a munkáltatók és a munkavállalók számára egyaránt előnyös.

A szellemi munkát végzők körében világszerte és Magyarországon is egyre gyakoribbak az olyan atipikus foglalkoztatási formák, ahol az irodai, fix munkaidőben végzett munka keretei fellazulnak. Egyre több vállalat bátorítja dolgozóit arra, hogy alkalmanként otthonról tevékenykedjenek – bár ez nyilván nagyon munkakörfüggő, számos területen ez szóba se jöhet.
Akiknek viszont van rá esélye, azok igényeit kiszolgálva több közösségi munkatér, co-working iroda nyílik, és egyre elterjedtebb vállalkozási formává válik a merőben új cég- és munkakultúrát képviselő “startup” is.

“A »Dolgozz otthonról« nap 2014-ben már nemcsak az otthoni, hanem a tetszőlegesen megválasztott, a munkavégzéshez legideálisabb körülményeket jelentő helyszíneken történő munkavégzésre buzdít: dolgozz bárhonnan!” – olvasható a közleményben. Tehát letelepedhetünk a parkban, egy kávézóban vagy a folyóparton is – mármint a szervezők szerint.

Tény, hogy a távoli munkavégzéssel megtakarítható az utazási idő, amit például a családra vagy  kikapcsolódásra fordíthatnánk, ami szuper, csak ma még sokkal kevesebb az a cég, ahol van ennek realitása. “Ha a munkatársak szabadon megválaszthatják a számukra kedvező munkahelyszínt, körülményeket, és szabadabban oszthatják be idejüket, az nemcsak a munka hatékonyságát növelheti, hanem a kollégák és a munkáltató közötti bizalmat, jó kapcsolatot is erősíti” – hívta fel a figyelmet a kezdeményező, hozzátéve: fontos szempont, hogy az utazások mennyiségének csökkentése a környezetet is óvja.

A te főnököd mit szólna hozzá, ha bejelentenéd: holnap nem jössz be, mert ez így sokkal modernebb és környezetbarátabb?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top