Aktuális

Életet mentett a komlói rendőr

Az életmentő baleseti helyszínelő azt mondja, csak tette a dolgát.

Megmentette egy karambolban megsérült fiatal nő életét a komlói Czéder Attila rendőr törzszászlós – írja a Bama.hu. Az összetört autó utasterébe mászva olyan testhelyzetben tartotta az eszméletlen sérültet, hogy könnyebben tudjon lélegezni. Negyven percen át.

Április harmincadikán, délben Kozármislenynél, a körforgalomnál egy személykocsi és egy kisteherautó ütközött össze, a balesetben az autóban ülők közöl ketten beszorultak a roncsba. Czéder Attila törzszászlós, a rendőrség autópálya-alosztályának baleseti helyszínelője segített rajtuk.

“Mikor megkaptuk a küldést, vagyis a riasztást a balesethez, kollégámmal azonnal beugrottunk a kocsiba – idézte fel a történteket a 38 éves komlói fiatalember a Bama.hu oldalon. – Néhány perc alatt odaértünk, mi voltunk az elsők, sem a mentők, sem a tűzoltók nem voltak még ott. A személykocsi első ülésén egy szőke kislány sírt, kezével ütötte a beszorult kocsiajtót. Odaléptem, feltéptem az ajtót, s megkérdeztem tőle, mije fáj, tudtam, ha a gerince, akkor nem szabad megmozdítanom. Azt mondta, hogy a hasa, ezért kiemeltem, és a kollégámra bíztam. A másik ülésen egy fiatal nő volt, eszméletlenül. Lába beszorult a pedálok közé, az ülése eltört, felsőteste az anyósülés mögé hanyatlott. Azt az ajtót is feltéptem, s bemásztam mögé a hátsó ülésre. Volt pulzusa. Kiemeltem a kitekert testhelyzetéből, s hátulról fogva megtartottam, hogy könnyebben lélegezhessen. Később egy doktornő azt mondta, tartsam így, amíg ki tudják szabadítani. A kollégám közben elvágta a hölgy biztonsági övét, akire a mentők nyakmerevítőt tettek. Megjöttek a tűzoltók is, adtak egy sisakot, hogy meg ne sérüljek, míg szétvágják a roncsot. Megérkezésünktől számítva negyven perc telhetett el, míg sikerült kiemelni és ellátni a sérültet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top