Aktuális

Újabb csoportos nemi erőszak és gyilkosság Indiában

Őrizetbe vettek Indiában három férfit, köztük két rendőrt, akik a gyanú szerint csoportosan megerőszakoltak és megöltek két tizenéves lányt, majd a holttesteiket felakasztották egy fára.

Az Uttar Prades szövetségi állambeli Katra település lakói néhány órával a két nővér eltűnése után, szerda reggel találták meg a felakasztott holttesteket. A két lány – 14, illetve 15 évesek – az otthonuk közelében azért ment ki a mezőre, mert otthonukban nincs vécé. Vélhetően ekkor érte őket a támadás.

Délután a falu több száz lakója kezdett néma tiltakozásba a rendőrség tétlensége miatt. A lakosok, akik a lányok holttestei alatt ültek a fa tövében, elmondták, hogy egészen addig nem engedik levenni a fáról az áldozatokat, amíg a rendőrök kézre nem kerítik az elkövetőket.

A hatóságok még szerdán őrizetbe vettek három férfit az ügyben, négy másik gyanúsítottat pedig még keresnek. A boncolás során megállapították, hogy a tettesek valóban csoportos nemi erőszakot követtek el, és azt is, hogy még felakasztásuk előtt megfojtották a lányokat.

A család az “érinthetetleneknek” is nevezett társadalmi osztályhoz, a dalitokhoz tartozik, amely a legalacsonyabb társadalmi rangú kasztnak számít Indiában.

Az indiai parlament a nemi erőszakot a korábbinál szigorúbban büntető törvényt fogadott el tavaly. A jogszabály értelmében az áldozatukat megölő erőszaktevők halálbüntetést is kaphatnak. A törvény válasz arra az országszerte hatalmas felháborodást kiváltott esetre, amikor férfiak egy csoportja egy autóbuszon megerőszakolt egy diáklányt, aki később belehalt sérüléseibe.

Indiában a világméretű tiltakozások ellenére sajnos óriási probléma a nők elleni erőszak, ami az utóbbi időszakban többször érintett turistákat is. Az országban rettenetes a nők kiszolgáltatottsága: átlagosan 22 percenként nemi erőszakot követnek el valamelyikőjük ellen, és az elkövetők általában megússzák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top