Aktuális

Brutálisan megváltoztatja az életedet a jelszavad

Nem csak biztonsági szempontból nem mindegy, hogy milyen jelszavakat használsz.

Egy Sanghajban élő kreatív igazgató, Mauricio Estrella, csúnyán végződött válása után,  kísérletképpen kezdett a különféle jelszóval védett felületekre való belépéshez pozitív jelentésű szavakat, kifejezéseket használni. Az első ilyen a Forgive@h3r (vagyis bocsáss meg neki) volt, mely állítása szerint segített neki abban, hogy feldolgozza a válásával kapcsolatos frusztrációkat.

“Ez az egyszerű dolog megváltoztatta, ahogy az exfeleségemre tekintettem. Folyamatosan emlékeztetett arra, hogy meg kell bocsátanom neki, és el kell fogadnom azt, ahogy a dolgok történtek a házasságom végén. Egy új utat nyitott meg, hogy kilábaljak a depresszióból, amiben fuldokoltam” – mesélte a férfi.

Miután az első jelszó segített rajta, újabb és újabb pozitív jelszavakat próbált ki, például Quit@smoking4ever (Hagyj fel a dohányzással örökre) vagy a Sleep@before12 (Menj aludni éjfél előtt), de jelszavakkal motiválta magát arra, hogy pénzt tegyen félre egy thaiföldi utazásra, később pedig, hogy újra randizni kezdjen.

Mauricio Estrella
Mauricio Estrella

Szakemberek állítják: Estrella úr technikája valóban hatékony lehet. “Nagy rajongója vagyok a pozitív gondolkodásnak, de nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik – magyarázta dr. Jeanne Decker pszichológus. – Egy pozitív és valóságos üzenetet használni jelszóként pszichológiai értelemben fantasztikus ötlet. Ha ezt a gyakorlatot folytatjuk a nap folyamán, azzal ellensúlyozhatjuk a haszontalan negatív érzelmeket.”

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top