Aktuális

Nők elleni erőszakról szóló kampányba kezd a Class FM

Elnézést kért a Class FM az ELTÉ-től, a gólyatábori nemi erőszak "feldolgozása" miatt. Csütörtök délután pedig közleményben tudatták, hogy holnaptól egy hónapos kampányt indítanak a nők elleni erőszak megállítása érdekében. Nagy változás ez ahhoz képest, hogy kedden még azt mondta a három műsorvezető: csak a "firkászok" forgatták ki a szavukat.

Íme a rádió közleménye:

Az elmúlt napok médiatörténései között kiemelt figyelmet kapott az a megdöbbentő és mélységesen elítélendő eset, amely az ELTE gólyatáborában történt. A témával a Class FM Morning Show című műsora is foglalkozott. Az ügyben számos sajtómegjelenés született. A Class FM az eset kapcsán levonta a megfelelő következtetéseket, és házon belül megtette a szükséges lépéseket. A rádió, a rádió vezetői, a műsor és személyesen Sebestyén Balázsék kérték a sértett Hölgy elnézését és bocsánatát. Tették ezt azért, mert sem a Class FM, sem a Morning Show, sem Sebestyén Balázs, sem Vadon János, sem Rákóczi Ferenc nem szándékozott gúnyolódni a történteken, sem a megmagyarázhatatlan és mélységesen elítélendő cselekedeten. Mindebben a ma elhangzottaknak megfelelően az ELTE rektorának a segítségét kérték. Az egyetem vezetőjének munkatársai megtették a megfelelő lépéseket és az üzenetet kérésünknek megfelelően tolmácsolták.

Azért választottuk ezt az utat, mert úgy ítéltük meg, hogy az általunk képviselt vállalati érdekeknél és a személyes szakmai reputációnknál sokkal fontosabb, hogy ne tépjünk fel amúgy is nagyon fájdalmas sebeket újra, így a nyilvánosság igénybevétele helyett a személyes módját választottuk gondolataink kifejtéséhez.

A továbbiak álláspontunk szerint az igazságszolgáltatásra, az ELTE és a Class FM megfelelő belső fórumaira tartoznak.

Mindezek ellenére el kell ismernünk, hogy a fenti eset rávilágított arra, hogy a Class FM médiapiaci súlyánál fogva és az ebből következő felelősségének tudatában nem teheti meg, hogy szó nélkül elmenjen olyan társadalmilag fontos ügyek mellett, amelyek a hazai mindennapok részeként jelen vannak, de minden józan európai és egyetemes alapértékkel összeegyeztethetetlenek.

A fentiek szellemében a Class FM és a Morning Show munkatársainak közreműködésével holnap reggeltől egy hónapos intenzív kampányt indítunk a nők elleni erőszak megállítása érdekében. Reményeink szerint a kampány segíthet abban, hogy a jövőben a gólyatáborban történtekhez hasonló esetek megelőzhetőek legyenek.

A Class FM és a Morning Show valamennyi vezetője és dolgozója nevében szeretnénk megismételni: elítéljük az erőszakot, nem volt szándékunk a sajnálatos és megmagyarázhatatlan tetten gúnyolódni, s ha bármely mondatunk, szavunk, gesztusunk bántó vagy sértő volt, akkor bocsánatot kérünk!

Cikkek a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top