Aktuális

Gólyatábori erőszak: megbüntették Balázsékat

500 ezer forintos bírságot szabtak ki a Class FM műsorvezetőinek ízléstelen viccelődése miatt.

Az egész országot megrázó gólyatábori erőszakról a Class FM műsorvezetői is véleményt nyilvánítottak a Morning Show című műsorban, csak épp viccelődve és tájékozatlanságukról téve tanúbizonyságot. A szeptember elsejei adásban elhangzottakat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa súlyos jogsértésnek minősítette.

“A műsorban elhangzottak terjedelmes része a folytonos viccelődés révén az eseményt alapvetően elbagatellizálta. A műsorvezetők nem a kellő körültekintéssel dolgozták fel a hírt, magát a szexuális bűncselekményt tüntették fel jelentéktelen színben, ami sérti az emberi méltósághoz való jogot” – közölte a hatóság Sebestyén Balázs, Vadon János és Rákóczi Ferenc műsorban elhangzott mondatai kapcsán.

Kiemelték azt is, hogy a műsorvezetők az emberi méltóság tiszteletben tartásával ellentétes irányú üzenetet közvetítettek a társadalom egésze felé is, és nem pusztán a konkrét áldozat érzéseit sértették meg.

A testület az emberi méltósághoz való jog megsértése miatt 500 ezer forintos bírságot szabott ki a médiaszolgáltatóra, és a jogsértésről beszámoló közlemény beolvasására, illetve annak online közzétételére kötelezte – írja a hvg.hu.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top