Aktuális

Adva kapsz – adományozz karácsonyra Somával!

Jó hírünk van: idén is lehetőségetek lesz arra, hogy mélyszegénységben élő családok ünnepébe örömet csempésszetek. Csatlakozzatok Soma akciójához, és garantáltan jó helyre kerülnek az adományaitok.

Ahogy azt már évek óta megszokhattátok, Soma idén is gyűjtést rendez az Ózd-Hétesen lévő romatelep lakóinak. Körülbelül négyszáz ember él ott, többségük nyomorúságos körülmények között. 

Soma így ír eddigi tapasztalatairól és az idei akcióról:

Negyedik éve viszek le nekik adományokat, és azt tapasztalom, hogy mindennek örülnek, mindenért hálásak. Ez a vidék egykor a bányászat és a nehézipar egyik hazai központja volt, mára mindebből már semmi nincs. Ami leginkább munkát adott az embereknek, rég megszűnt. Szeretnének dolgozni, de a környéken ez szinte lehetetlen. Ha felszabadul egy munkahely, igen kicsi az esélye annak, hogy a telepről valaki megkapja. Pedig ezek az emberek is tudják, hogy jobb tevékenynek lenni, mint tétlenül nélkülözni.

Olyan szegénység van, hogy szinte minden jól jön. Tehát ha azt kérdezitek, hogy mit hozzatok, akkor a válaszom: bármit, de főképp a következőket:

Gyermekruhát, cipőt, játékokat, ágyneműt, felnőtt ruházati cikkeket, lábbelit, száraz élelmiszert.

Adva kapsz – adományozz karácsonyra Somával!

Van két jó hírem az adományosztással kapcsolatban. Az egyik, hogy én is ott leszek, és fogok adni, köszönet érte a Centrálmédia és a Jaffa Könyvkiadónak, akik az eddigi könyveimet kiadták. Így átélhetjük az “adva kapsz” örömét! A másik, hogy megvehetőek lesznek az ózd-hétesi hímző asszonyköröm munkái, amivel külön is lehet őket támogatni.

A gyűjtés december 16-án, kedden lesz 17:00 és 20:00 között a Central Médiacsoport Zrt. épületében. Cím: 1037 Budapest, Montevideo utca 9. 

Ha lehetőségetek van, gyertek el, és segítsetek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top