Aktuális

Merényletektől tartanak a britek is

Vasárnapi sajtóértesülések szerint a brit hatóságok hamarosan elrendelhetik a legmagasabb szintű terrorkészültséget, mivel attól tartanak, hogy dzsihadista csoportok Nagy-Britanniában is a párizsi vérengzéshez hasonló terrorcselekményre készülnek.

A The Sunday Times című tekintélyes konzervatív brit lap név nélkül idézett kormányzati forrásra hivatkozva azt írta: a Nagy-Britanniát fenyegető terrorveszély most a legsúlyosabb a skóciai Glasgow repülőtere és a londoni belváros ellen 2007-ben megkísérelt, de végül kudarcba fulladt terrortámadás óta. A lap értesülései szerint a párizsi merénylet után fegyveres rendőri egységeket telepítettek a jelentősebb londoni francia intézményekhez, valamint a Londont franciaországi és belgiumi célállomásokkal összekötő Eurostar szuperexpresszek szerelvényeire is, a nagy-britanniai zsidó intézmények környékén pedig megerősítették a rendőri járőrszolgálatot.

A brit biztonsági szolgálatok szerint Nagy-Britanniában akár 150 olyan szélsőséges iszlamista is lehet, aki végre tudna hajtani a párizsi vérengzéshez hasonló fegyveres támadásokat – írta a The Sunday Times.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top