Aktuális

Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el Ipolytarnócon

Másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el szombaton a Nógrád megyei Ipolytarnócon, mert a település közelében folyamatosan emelkedik az Ipoly folyó vízszintje – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Angyal Eszter elmondta: az elmúlt napok esőzése, illetve az Ipoly szlovákiai vízgyűjtő területén lehullott csapadék miatt a folyón árhullám indult meg.

A folyó vízszintje péntek este hat órakor 100 centiméter volt, szombat reggel kilenc órára 314 centiméterre emelkedett – tette hozzá.

A szóvivő közölte: a salgótarjáni katasztrófavédelmi kirendeltség felvette a kapcsolatot a település polgármesterével, aki az egyeztetést követően szombaton elrendelte a másodfokú árvízvédelmi készültséget Ipolytarnócon. Tájékoztatta a lakosságot a kialakult helyzetről, megszervezte a figyelőszolgálatot, és intézkedett a védekezéshez szükséges eszközök, valamint a befogadóhely előkészítéséről is.

Az Ipoly vízszintje folyamatosan emelkedik, délelőtt tizenegy órakor már 327 centiméter volt.

Borsodban nem az árvíz, hanem a havazás okoz problémát.
Ezt már olvastad? Kaotikus lesz hétfőn a budapesti közlekedés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top