Aktuális

Új kampány a nők elleni erőszak ellen

Igen. Nem. Egyszerű, egyértelmű szavak, amiket sokszor mégis viszonylagosként értelmeznek, vagy egész egyszerűen figyelmen kívül hagynak. Az utóbbi idők eseményei kapcsán a felelősséget a nőkre hárító hangadók árasztják el a nőket érintő erőszakkal foglalkozó fórumokat. Az az elkövető felelőssége, ha elkövet valamit, ezen nincs vita. De az a gondolat, hogy emiatt nem vagyunk hajlandóak semmit sem tenni önmagunk védelmében, egyrészt ostobaság, másrészt legalább olyan veszélyes, mint az áldozat hibáztatása – írja az anemaznem.blog.hu.

Az élet védelme minden esetben előrébb való, az elvek nem óvnak meg senkit. Nem árt megtanulni az alapvető önvédelmi fogásokat, jó, ha van nálunk gázspray, de még jobb, ha el se indulunk egyedül az éjszakába.

A következő videó arra az alapvetésre utal, hogy legalább annyira fontos meghallani, elfogadni és tiszteletben tartani az elutasítást, mint felismerni az igazi beleegyezést. Hogy a kettő között tudjunk különbséget tenni.

A fő szempont az, hogy minél szélesebb körben teremtsenek diskurzust, így a videókkal párhuzamosan egy fotókampányt is elindítanak.  Mit kell tenni? Fotózd le magad (vagy magad nélkül) a #anemaznem szlogent, majd töltsd fel a képet a Facebookra vagy az Instagramra az #anemaznem hashtag alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top