Aktuális

Mutasd a szüzességed, megmondom, ki vagy!

Indonéziában nincs is jobb dolguk a törvényhozóknak, mint hogy a szűzhártyák épsége miatt aggódjanak.

Mi lenne, ha az érettségit a szüzességhez kötnék? Merthogy múlt héten Indonéziában elkészült az a törvényjavaslat, amely szüzességi vizsgálatnak vetné alá a lányokat, és csak a szüzeknek engedné az érettségi megszerzését. A javaslatot felháborodás fogadta, és leszavazták, de az ilyesfajta vizsgálatok egyáltalán nem szokatlanok az országban.

Az indonéz rendőrséghez csak azokat a nőket veszik fel, akik átmennek a szüzességi  borzasztó nevén kétujjas tesztnek nevezett  vizsgálaton. Az 1965 óta fennálló gyakorlat célja, hogy meggyőződjenek a jelentkező erkölcsi értékrendjéről. “Ha kiderül, hogy prostituált, hogyan vehetnénk fel a munkára?” érvelt az indonéz rendőrség jogásza. Egy ilyen felvetéssel nem is érdemes vitatkozni.

Mutasd a szüzességed, megmondom, ki vagy!

Arról az országról beszélünk, ahol nemcsak léteznek olyan helyi rendelkezések, amelyek tiltják a nőknek a nyilvános táncot vagy a motorozást, hanem ahol 2010 óta effektíve engedélyezik a női nemi szerv csonkolását, mivel a lakosság 90 százalékának támogatását élvezi. Ahol a terhes nők 5-11 százaléka hal meg illegális abortuszok miatt, a krízisközpontokban négyszeresére nőt a bántalmazásokról szóló bejelentések száma. Az országban a nők annyit tehetnek meg, hogy heteroszexuálisnak születnek, és szüzességüket megőrzik a házasságig, amely után anyává válhatnak.

Mintha nem hatna át mindent a korrupció, nem fenyegetné az országot az iszlamisták terrorizmusa, a HIV és az AIDS a legfontosabb dolog, hogy a nők szűzhártyája ép legyen!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top