Aktuális

Hétéves kislány követett el öngyilkos merényletet

Többen meghaltak a robbantásban.

Felrobbantotta magát egy 7-8 év körüli kislány Nigéria északkeleti részén egy piacnál vasárnap, legkevesebb öt embert megölt; több tucatnyian megsebesültek. A merényletet elkövető kislány Potiskum városának piacára akart bejutni és a vásártérre vezető ellenőrzőkapunál megtagadta, hogy átvizsgálják a hatóságok. Ekkor vita alakult ki, majd a támadó működésbe hozta a testére erősített robbanószerkezetet.

Egyelőre senki nem vállalta magára a merénylet elkövetését, de a Boko Haram iszlamista terrorszervezet korábban több hasonló támadást is elkövetett.

Tavaly óta a Boko Haram egyik általánossá vált taktikája, hogy nőket, sőt gyakran kislányokat vet be az öngyilkos merényletek elkövetésére. Emellett a terrorszervezet gyakran a polgári lakosok elleni meglepetésszerű merényletekkel bosszulja meg az őt ért támadásokat. A fegyveres csoport az utóbbi időkben több vereséget szenvedett Nigéria és a szomszédos Kamerun, Niger és Csád katonáitól.

A Boko Haram célja a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozása Nigéria északkeleti részén és a szomszédos területeken. A terrorcsoport az utóbbi időben a szomszédos Kamerunra és Nigerre is kiterjesztette tevékenységét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top