Aktuális

Itt a segítség, ha vasárnap is vásárolnál!

Elindult a vasárnap is nyitva tartó üzleteket és vendéglátóhelyeket egybegyűjtő mobilalkalmazás és internetes kereső.

Ahogy már mi is több cikkünkben megemlítettük, a vasárnapi zárva tartás felmerülésekor elindult egy internetes oldal, amelyen a hét utolsó napján is nyitva tartó üzletek regisztrálhatták magukat. Két hónap alatt több ezren tették ezt meg.

A térképes kereső és a mobilalkalmazás már több mint 3500 kereskedelmi és turisztikai egység adatait jeleníti meg. A megjelenített egységek információi a legtöbb esetben közvetlenül a cégtulajdonosok adatközlésével váltak elérhetővé, ennek köszönhetően a nyilvántartás nemcsak üzletszám, hanem az adatok pontossága szempontjából is a legjobb ingyenes adatbázisok közé tartozik.

Az adatok részletes leírással, pontos nyitvatartási adatokkal, elérhetőségekkel és képekkel együtt szolgálják ki az érdeklődő felhasználókat és vásárlókat. A törvény által nem érintett, és ezért vasárnap is nyitva tartó üzletek listája az ígéretek szerint folyamatosan bővül és frissül.

Itt a segítség, ha vasárnap is vásárolnál

A térképes, webes kereső itt érhető el, a mobil applikáció pedig androidos készülékekre már letölthető, és a remények szerint hamarosan az iPhone-okra is.

Egyre többen nyitogatják a kiskapukat

Közben napról napra újabb kreatív ötletekkel állnak elő a kereskedők és önkormányzatok, hogy kibújjanak a vasárnapi zárva tartást előíró törvény hatálya alól. Az egyik lehetőség, hogy minél nagyobb területeket nyilvánítanak piaccá, vásárrá. A másik pedig, hogy teljes települések területét jelölik ki kulturális fesztivállá. Ott ugyanis nem kell zárva tartani vasárnap. Sőt: alkalmazottakat is lehet dolgoztatni – írja a keddi Világgazdaság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top