Aktuális

Csodát tett Ferenc pápa? – videó

Az egyházfő csak mosolygott a neki tulajdonított csodatételen.

Nápoly érseke szerint a macsóknak üzenő Ferenc pápa jelenlétének köszönhetően csoda történt a város székesegyházában szombaton, amikor is a város védőszentje, San Gennaro (Szent Januáriusz) ampullákban őrzött alvadt vére félig folyékonnyá vált. “Annak jeleként, hogy San Gennaro szereti a pápát, a vér már félig folyékonnyá vált” – mondta a székesegyházban Crescenzio Sepe bíboros, és a magasba tartotta a szent vérét tartalmazó egyik ampullát.

Ferenc pápa meglepettnek tűnt a kijelentés után, és magához véve a mikrofont, egy viccel próbálta elütni az állítólagos csodatételt. “A bíboros azt mondta, a vér csak félig folyékony. Úgy tűnik, a szent csak félig szeret minket. Több jót kell tennünk, hogy még jobban szeressen minket” – mondta a szoptatás mellett kiálló katolikus egyházfő, anélkül, hogy állást foglalt volna a vércsodáról.

A “nápolyi vércsoda” időről időre megtörténik: a templomban őrzött, üvegtégelyben lévő alvadt vér folyékonnyá válik és láthatóan felbuzog. Tudósok szerint azonban a vér folyékonnyá válása nem csoda eredménye, hanem azért következik be, mert az ampullában lévő vegyi anyagok hatására a vér viszkozitása (belső súrlódása) megváltozik, ha mozgatják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top