Aktuális

Nepáli földrengés: indulnak haza a magyar turisták

A magyar turistacsoport jól van, de több magyarról nincs hír. A helyiek még mindig nem mernek visszamenni házaikba az utórengések miatt. Utoljára 1934-ben történt hasonló eset Nepálban. Akkor 8500 volt az áldozatok száma.

Akadoznak a mobilhálózatok Nepálban, több kórház is romba dőlt, pedig hatalmas szükség lenne a sérültek ellátására. Az utórengések miatt nem tértek még vissza a lakók a házaikba, hiszen még további veszélyt jelenthetnek azok.

Sikerült kapcsolatba lépnie az M1-nek a magyar turistacsoport vezetőjével, aki elmondta, hogy egész éjszaka fent voltak, de mindenki jól van. Tóth Zsigmond azt is elmondta, hogy terveik szerint ma indulnak haza, méghozzá Isztambulon keresztül. Négy további magyar utazó szintén jól van, ugyanakkor továbbra sincs hír arról a magyarról, aki a konzulátus tudomása szerint szombaton Nepálban tartózkodott, illetve arról az öt magyar állampolgárról, akik huzamosabb ideje a térségben élnek.

A Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 nevű mentőegysége vasárnap délben indul útnak Nepálba, ahol utoljára 1934-ben volt ilyen erejű földrengés. Akkor a katasztrófa 8500 áldozatot követelt, és több várost is romokba döntött. A szombati földrengésnek semmilyen előjele nem volt.

Nepáli földrengés: indulnak haza a magyar turisták

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top