Aktuális

Tovább bűzlik az Illatos út

Az Illatos úti vegyiművek területéről származó mintában az egészségügyi határérték ötezerszeresét meghaladó rákkeltő anyagot találtak. A Greenpeace munkatársai tyúktojásban is kimutatták a mérgező vegyületet.

Szennyezés lehet, de veszély nincs az Illatos út környékén – állította Ferencváros polgármestere és a Pest megyei kormánymegbízott, miután Baranyi Krisztina, az Együtt helyi képviselője a volt vegyiművek kerítésén kívül vett talajvízmintákban rákkeltő benzolt talált.

Tovább bűzlik az Illatos út

A Greenpeace élő szervezetekben, mint például tyúktojásban mutatott ki emberre veszélyes vegyi anyagot. A környékben élők egyre jobban aggódnak – hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Az Illatos úti szennyezés ügyét nyilvánosságra hozó Baranyi Krisztina vizsgáltatta meg a telep kapuján kívülről származó mintákat. Volt amelyikben az egészségügyi határérték ötezerszeresét meghaladó rákkeltő benzolt mutattak ki. A Greenpeace vizsgálatai tyúktojásban mutatták ki a betiltott DDT nevű növényvédő szert. Ilyen szerrel dolgoztak a Vegyiműveknél is.

A 9. kerületi polgármester az ügyben egy hónapon belüli vizsgálatot ígért.

További cikkek Illatos út, szennyezés témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top