Aktuális

Kucsera Gábor: “Egy életen át szégyellni fogom magam”

Lazítani akart, és ehhez a legrosszabb utat választotta – ezt nyilatkozta a Blikknek a kokainfogyasztáson kapott kétszeres világbajnok.

Szerdán futótűzként terjedt el a hír, hogy a kétszeres világbajnok Kucsera Gábor szervezetében kokaint találtak a július 18-i teszten, a második győztes válogató után. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség azonnali hatállyal felfüggesztette a világbajnokságra készülő sportolót, és minden valószínűség szerint többéves eltiltás is vár rá, ami alighanem a pályafutása végét is jelenti. Mindez alig három hónappal az után történik, hogy Csipes Tamarát és Dombóvári Bencét is drogvétségen érték.

Kucsera Gábor ma megszólalt Blikknek. Konkrétan ezt mondta:

Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierem végét jelentette volna. A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni. Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam. Megbántottam a családomat is, tőlük is elnézést kérek.

A nyilatkozattal lehet szimpatizálni, de azért több kérdés is felmerül bennünk a történtek nyomán.

  • A sorozatos doppingbotrányokról szóló hírek után honnan tudhatnánk, hogy az ünnepelt sikerek mögött mennyi a valós, tiszta teljesítmény?
  • Vajon mekkora kárt okoznak hosszú távon ezek az ügyek a magyar sportnak?
  • Mit érezhetnek most azok a fiatalok, akik példaképnek tartották a világbajnokot?

Csipes és Dombóvári tavaszi esete óta egyébként heti rendszerességgel végez szúrópróbaszerű ellenőrzéseket a Magyar Kajak-kenu Szövetség. Baráth Etele, a testület elnöke a Blikknek azt mondta, hosszú távon kifizetődőnek tartják a rendszeres ellenőrzéseket.

“Idén tavasszal húztunk egy vonalat, és zéró toleranciát hirdettünk, ezzel vállalva azt, hogy adott esetben a saját versenyzőnket fogjuk megbuk­tatni. Sajnálom, hogy ez megtörtént, de mi komolyan gondoltuk, hogy rendet teszünk” – fogalmazott az elnök. 

Reménykedjünk abban, hogy így lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top