Aktuális

11 hónapos korában adták férjhez

Azóta már a lány szülei is rájöttek, hogy hiba volt elrendezett házasságba kényszeríteni a gyermeküket. Megdöbbentő történet.

Santadevi Meghwal mindössze 11 hónapos volt, amikor a szülei férjhez adták. Ezt csak 16 éves korában tudta meg, amikor a férje és annak szülei megjelentek, és el akarták vinni őt az otthonából. A fiatal lány azonban ellenállt.

Meghwal jelenleg 20 éves, főiskolára jár, és pedagógusnak tanul. A férje családja azt akarta, hogy hagyja ott az iskolát, és legyen háziasszony, ám a lány nem ilyen életet képzel el magának. A férje aki jelenleg 28 éves és Meghwal elmondása szerint nyers, agresszív ember, a főiskolára is utána ment és megfenyegette. A viselkedése végül Meghwal szüleit is meggyőzte, hogy érvényteleníttetni akarják a házasságot.

A falujuk tanácsa azonban ezt elutasította, és úgy határoztak, hogy száműzik a családot a településről, ha nem kényszerítik rá a lányukat, hogy a férjével éljen, illetve nem fizetik ki az 1,6 millió rúpiás bírságot a férj családjának.

Santadevi Meghwal
Santadevi Meghwal

Meghwal egy gyermekjogi aktivistához, Kriti Bhartihoz fordult, jelenleg vele együtt küzd azért, hogy a házasságot közös megegyezéssel érvényteleníttessék, illetve, hogy a családnak ne kelljen bírságot fizetnie.

Az eljárás akár több évig is eltarthat. “Nem zavar. Hadd húzzák az ügyet, tudom, hogy nyerni fogok, mert a törvény az én oldalamon áll” – mondta a lány.

Bár a gyermekházasság elvileg illegális Indiában, mégis az országban több a gyermekmenyasszony, mint bárhol máshol a világban. Az UNICEF becslései szerint a jelenleg 20-24 éves korosztályba tartozó nők 43 százaléka 18 éves kora előtt kötött házasságot.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top