Aktuális

Virággal buszra szállni tilos!

Kivizsgálta a busztársaság annak az idős asszonynak a panaszát, aki néhány szál virággal akart fölszállni a Barcsra tartó járatra, de a sofőr nem engedte meg neki.

Kivizsgálta a busztársaság annak az ötvöskónyi idős hölgynek a panaszát, akit néhány nappal ezelőtt a buszsofőr nem engedett fel a Balatonmáriáról Barcsra tartó járatra, mert az asszonynál néhány szál virág volt.

A tömegközlekedési cég üzletszabályzata szerint autóbuszon szennyezett ruházattal, szennyezést okozó kézipoggyásszal utazni, vagy más olyan magatartást tanúsítani nem szabad, amely az autóbuszt, annak felszerelési tárgyait, vagy más utasok ruházatát, kézipoggyászát beszennyezheti, azokban kárt okozhat.

A fotó illusztráció!
A fotó illusztráció!

A gépkocsivezető az üzletszabályzat ezen pontja alapján kérte meg az idős hölgyet, hogy a virágcsokrot csomagolja be, mert a nélkül a virágok beszennyezhetik az autóbuszt. Kérését udvariasan, tisztelettudóan jelezte, amelyet az autóbuszon utazó utasok is igazoltak – állítja a közlekedési vállalat.

A buszsofőr a feladatát a vonatkozó előírások alapját végezte tehát, de ennek ellenére figyelmét felhívták az utasokkal szembeni udvarias magatartásra. Amennyiben a panaszos idős hölgy a gépkocsivezető viselkedését, hangnemét udvariatlannak érzi, úgy az autóbusz-társaság ezúton is szíves elnézését kéri – olvasható a Sonline.hu cikkében.

További autóbusz témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top