nlc.hu
Aktuális
Ismeretlenek több száz ügyfél bankkártyájáról emeltek le pénzt

Ismeretlenek több száz ügyfél bankkártyájáról emeltek le pénzt

Több száz magyart károsíthattak meg ismeretlen csalók, akik indonéz és dominikai bankautomatákból vettek fel pénzt a Budapest Bank ügyfeleinek bankkártyáit használva.

A Budapest Bank több ügyfelét is megkárosították ismeretlenek, akik külföldi bankterminálokon keresztül jutottak hozzá több százezer forintos összegekhez. Egyelőre nem tudni, hányan estek áldozatul a csalásnak, az tény, hogy a tolvajok számos ügyfél bankszámláját csapolhatták meg.

A károsultak egyike a Napi Gazdaságnak mondta el, hogy kedd este nyolc óra körül néhány perc alatt egymás után 5-6 SMS-t kapott a pénzintézet automata üzenőrendszerétől. Az üzenetek arról tájékoztatták, hogy 50-60 ezer forintot vettek fel MasterCard bankkártyájával Indonéziában, Bali szigetén. Az ismeretlen csaló összesen háromszázezer forintot emelt le a panaszos számlájáról. Azért csak ennyit, mert ez volt az az összeg, amelyet a károsult a pénzfelvétel felső határaként rögzített a pénzintézettel kötött számlaszerződésben. Ennek hiányában valószínűleg a számlán lévő összes pénzét elvitték volna.

Ismeretlenek több száz ügyfél bankkártyájáról emelhettek le pénzt

A károsult azonnal megpróbálta letiltani kártyáját a Budapest Banknál, de körülbelül 3 órán keresztül kellett próbálkoznia a telefonos ügyfélszolgálaton, mire végre sikerrel járt. A társaság telefonos ügyintézője szerint azért nem lehetett őket elérni, mert nagyon sokan hívták az ügyfélszolgálatot hasonló visszaélések bejelentése miatt. A károsult le tudta tiltani a bankkártyáját, és mint kiderült, szerencséjére, mert szerdán hajnalban ismét – ezúttal egy dominikai bankautomatán keresztül – próbáltak pénzt felvenni a számlájáról.

A Budapest Bank kommunikációs osztályának munkatársa megerősítette, valóban több ügyfelüket károsították meg ismeretlenek. Pontos számot egyelőre nem tudnak. Információik szerint más magyar bankokat is érint a visszaélés. A bank ígéretet tett, mindent megtesznek ügyfeleik pénzének biztonsága érdekében, és a kártyaszabályzatoknak megfelelően természetesen kárpótolják a meglopott áldozatokat

További bank, károsult témájú cikkek az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top