A fövenyesi Kalóz nevű strandbisztró Harcsa és krumpli étele nyerte el az idén először kiosztott év strandétele díjat. Az előválogatást az éttermek és büfék kritikájával is foglalkozó We Love Balaton végezte. A zsűrit a régió ismert vendéglátósaiból és borászaiból álló Balatoni Kör tagjai adták. A remények szerint a győztes étel, vagyis a “balatoni Fish and Chips” felveheti majd a versenyt az üdülőövezet kínálatában a “tájidegen” hekkel.
A befutó a Harcsa és krumpli:
Gyenesdiási büfé is tarolt
A zsűri további 8 vendéglátóhelyet is kiemelt. A strandbüfék közül a gyenesdiási Karám büfé lángos falatkáit, a zamárdi Chef Beach és a zánkai Neked főztem helyi alapanyagokból készített különlegességeit.
Balaton alakú lángos
Kikötői bisztró kategóriában a csopaki Code Zerót tartották a legjobbnak a minőségi barbecue balatoni meghonosításáért. Elismeréssel szóltak a tihanyi hajóegylet bárjának, a the Barnak a kreatív ételkóstolójáról, a füredi Matróz étterem vega burgeréről és a széplaki Tató kisvendéglő Balaton alakú lángosáról is.
Még több Balaton az NLC-n:
- Ezek a legjobb balatoni strandok
- 6+1 szuper program a Balaton környékén rossz idő esetére
- Így repkedtek a villámok Siófok felett – káprázatos videó